петак, 4. март 2011.

Zasto astolozi ponekad grese? !


Razloga za gresku ima vise ...  ne dovoljno iskustvo astrologa,  pogresni podaci  ( pomereno vreme rodjenja natusa ),  optimizam astrologa ( zalja da udovolji klijentu, da mu kaze samo lepe stvari ) ,  subjektivnost astrolga -  razlog:  bliski rodjacki ili drugi  odnosi emotivne prirode sa osobom kojoj se gleda,  ne objektivnost  zbog licnog odnosa astrologa prema  dogadjaju  o kome se radi tj , ne mogucnost da se astrolog emotivno udalji od  price kako ne bi mesao svoje zelje, strahove, stavove pri analizi moguceg ishoda.   
  To su neki od razloga  zasto astrolozi grese ali evo jos jednog  cestog razloga.  Predpostavka o emocijama natusa vezano za dogadjaj za koji gledamo- moze biti kobna za analizu i obraz astologa. Evo o cemu se radi:

   Greske pri  predikcijama , napravljene uz pomoc  analize emotivnog stanja natusa u vezi sa dogadjajem ( radosti, tuge, ushicenosti , stresa ) u momentu dogadjaja  se lako naprave ako se predpostavljaju emocije natusa u vezi sa dogadjajem  pa se tako napravi greska. Npr. ustaljena misljenja da je student  zabrinut o ishodu  ispita,  da  je natus  zabrinut  za opstanak svog braka, da bi  bliska osoba  bila skrhana od bola zbog  bliznjeg za ciji ishod bolesti, operacije  pita ... Hocu reci ima svakakvih slucajeva...  Ne smete tudje emocije sami predpostavljati ako ne znate osobu dobro.  Ili mislite da je znate...

    Npr. kad se gleda dali ce student poloziti ispit gleda se naravno polje ispita, vladar tog polja itd... ali i studentovo  emotivno stanje se uzme u obzir ( srece ili zalost )  da vidimo kako ce mu biti obojen taj dan uspehom ili ne uspehom.  Tako ukoliko vidimo lose aspekate nad poljem ispita te njegovih vladara i ponekim dobim aspektom ( uvek ima i poneki dobar aspekt )  i uzimajuci u obzir  dobro emotivno stanje,  koje je astolog  uzeo za preozbiljno kod ovog studenta, astrolog se moze preci i pomisliti da bi na kraju ipak moglo ispasti dobro ta da ce se provuci kroz iglene usi i poloziti.
  Sta se dalje desava , dodje dan ispita i student pada ispit!  I on posle tog ne uspesnog ispita odlazi u lokalni  kafic i bas se dobro  provodi sa drustvom taj dan  jer i nije ga previse bilo ni briga!    Greska se uvek astrologu obija o glavu! 
   Ako astrolog ne poznaje narav studenta moze ga povesti predpostavka o njemu i usled nesto, al ne dovoljno dobrih aspekta,  dati pogresnu prognozu  misleci da bi  ukoliko ipak pada taj dan, studentu se to treba videti i kroz los horoskop za taj dan, potistenost, bezvoljnost ...
Medjutim ne, ne mora se videti onda kad ga se to nesto -  uopste ne dotice.  Ne potresa ga, i ne kvari mu suncan dan... neki tamo ispit.

   Tako isto i za pitanje braka,  kada vam dodje zabrinuta gospodja i pita "Dal' ce brak opstati? " Gledamo prvenstveno  aspekte  vezane za polje braka , vladara,  Veneru  ali  gledamo i raspolozenje u globalu za tu godinu il taj period .  Dali je osoba gubitna i  potistena ili suprotno.  
Ali ako nas osoba koja pita za svoj brak laze ili krije svoje emocije vezanee za brak ,  te se predstavlja zabrinutom a u stvari upravo nju zanima razvod,  mozemo pogresiti,  cak  i  ukoliko vidimo lose aspekte pa  napet aspekte dispozitora braka, poneki dobar aspekt za koji se nadamo da moze izvuci stvar  i videti dobro raspolozenje kod nje u to vreme , vidi se sreca, radost  natusa,  te greskom zakljuciti  pograsno i  reci osobi da ce biti teskobe i muke oko braka al da nam se cini da ce brak ipak opstati.
   I  brak  pukne "ko tikva" ... i osoba nas naravno posle gleda sumnjicavo.  Pa nije nam rekla istinu koja su njena osecanja u vezi braka, nije nam rekla da bi joj bas laknulo da je cula suprotno. Ne, ne da bi smo je mi lagali vec da bismo shvatili njen suvise vedar duh u vreme ocekivane rastave. Ono sto nas je skrenulo sa puta je -  natus sam.
Sada vec mozemo predpostaviti da je osoba koja se zabrinuto  raspitivala za svoj brak, upravo bila zainteresovana za njegov kraj.   Jer se iz prilozene karte natusa vidi  da je skinula kamen sa ledja i da je sad srecna , ne zato sto je brak sad van krize , vec sato sto je upravo  zavrsen! 

 Tako je  i za gledanje  kako ce neko proci u bolesti hoce li podleci ili ne gledamo i karte bliskih osoba ali ne mora se u  karti bliske osobe uvek videti los dogadj npr. ako trazimo stres, sliku gubitka, pesimizna, bola kod nekog a to ne vidimo pa kazemo da ce osoba preziveti a ona podlegne bolesti  , nije kriv niti astrolog niti podaci vec  parametar  tj. predpostavljanje  tuge bliske osobe pa kad je ne vidimo vec vidimo radost pomislimo da ce se ta osoba izvuci.  

Ovo nisu nikakva opravdanja, nego analiza gresaka iz prakse.  

  Svoj  horoskop mozete naruciti na broj telefona  064/311-37-64  ;-) 

                                                                                    Astrolog : Dragana  Rajevic