субота, 9. април 2011.

Kuca

ciganska karta kuca


Ciganska karta  “Kuca ili  Dom ”  identicna  je simbolici  IV polja u natalnoj karti:  Predstavlja  sopstveni dom  i  porodicu onu primarnu iz koje smo mi  potekli   ali  i  sekundarnu porodicu koju smo mi osnovali.                                                                                                                                          Karta “Kuca”  ukazuje   kako   na nase najblize krvne  srodnike  tako  i  na sve one pripadnike  nase  krvne linije ,   nase  dalje srodnike.    To je porodica,  “gnezdo”  roditelja nasih roditelja.   Kuca u kojoj  su svi oni zaceti,  krv, DNK  iz koje su  svi potekli.   Karta “ Kuca”  moze  znaciti to mesto kao kucu u bukvalnom smislu te reci,  ( ona   moze  biti   kuca nasih predaka,  prababe  i   pradede – u  koliko ona u vlasnistvu porodice  jos  postoji ),   ali moze znaciti  i  zemlju  ( u gradjevinskom smislu te reci ) , te sume ,  njive koje su u familij  i  iz tog perioda ostali.          
Karta simbolizuje  i   sve nase rodjake sa tog pra imanja  iz te pra kuce  proistekle.  Tako moze ukazivati na osobu iz nase familije ukoliko je karta postavljena u prvom redu koji predstavlja proslost, ali  i ako je u vezi sa kartom koja predstavlja put  ( predstavlja medjusobne rodjake, pra bracu I  sestre  koji  se zivotnim putevima razdvojili  kad su posli iz pra kuce svojih roditelja  i njihovu decu, nasu dalju bracu I  sestre - koje mozda I ne poznajemo najbolje.  Moze predstavljati  porodicu koju jos samo vidjamo na ritualnim  skupovima  ( vencanjima  i  sahranama ).  Karta  moze ukazivati na kontakt sa njima,  dobre  ili  lose  vesti  o  njima,  ponovan razlog za  okupljanje,  koje  moze biti  I  porodicna deoba i  nasledstvo tog pra imanja  ukoliko vidimo da se za kartu vezuje  i  novac ili dokument   ( karta “ Pismo”) .
Karta “Kuca”  ukoliko nije u kontekstu sa  porodicom I porodicnim stvarima, vec sa poslom npr.  ili mislima ( nasim planovima ) moze predstavljati  sigurnost, cvrst temelj:  Siguran posao, na duzi rok  ( malo ih  je danas takvih a nekad su se podrazumevali ), posao koji zapocenjemo a koji ce biti temelj nase buducnosti,  posao u koji ce se porodica ukljuciti  ili kojem se mi porodicno prikljucujemo. U zavisnosti od karte vracanju  porodicnom poslu,  zanatu  ili  slicno.   Ili ukoliko je taj posao sasvim nova stvar,  mozda ce se taj  nas novo zapoceti posao razviti u porodicni biznis jednog dana – ukoliko  su karte stvarno ohrabrujuce, pozitivne, okruzene  pozitivnom energijom dobrih karata okolo I kartom “Novaca”  znaci da ce posao biti bericetan, isplativ, produktivan itd .… 
Ukoliko se uz kartu kuce vezuje put – ukazuje u odnosu na talon da cemo se odseliti iz roditaljskog doma,  preseliti  sa celom porodicom ili  otputovati na duzi put negde gde cemo osnovati novi dom - krenuti iz pocetka negde u inostranstvu ili  van mesta gde smo rodjeni. 
Karta “Kuca ”  simbolizuje   jos nekratnine,  zatim  ciljeve, planove, cvrstu odlucnost.  Ukoliko  je u blizini  karte  “Puta - ciljevi ”  i  karte  “ Ceznja”  govori  da su planovi koji  se razvijaju realni.  Simbolizuje  i odmor posle uspesnog posla. Zivot se odvija ustaljeno i mirno a karte koje je okruzuju oznacavaju kakvo je raspolozenje u domu.

                                                                                                 Autor:  Dragana  Rajevic

уторак, 5. април 2011.

Karta Stalost






Ova karta predstavlja All  Seeing Eye.  Masonski je simbol.   Predstavlja  svevidece oko Boga ( kod Srba sve videceg Boga Vida tzv. Sveti Vid ).   Predstavlja  i oko Horusa boga drevnog Egipta .   Oko Proviđenja koga često okružuju zraci  svetlosti ili slave i obično zatvara trougao tumači se da predstavljaju oko Božije koje gleda čovečanstvo.
   Ovaj simbol  u misticizmu krije tajnu poruku - da bi videli istinu, mora se prevazici  dualnost uma . Oči mogu da odaberu i  primete da se fokusiraju na jedan  sitan detalj  na nekoj  slici,  kada ga posmatrate izolovano, dozivite pojednimacno, zasebno i  tako vidite samo jedan deo.  Ili da  pogledom obuhvatite citavo platno i  dozivite ga sveobuhvatno, te zakljucite da onaj mali detalj,  na slici pripada sistemu i da je deo celine.  Kao sto smo i mi samomali deo celine jednog sireg plana.
    Takodje oči mogu da doživljavaju vibracije boja i prenose intenzitet svetlosti na mozak. 
One simbolizuju dualnost, jer  levo oko odgovara Suncu ( svest ), njime  posmatramo negativne strane objekta, a desnom oku odgovara Mesec i njime  posmetramo pozitivnu stranu posmetranog objekta.  To je razlog zašto oči simbolišu alatku za pronalaženje istine u svetu punom kontrasta.  A  istina znaci  - sposobnost za ponovnim ujedinjenjem suprotnosti i razumevanjem  dualnosti  kao dve strane  iste stvari . Jedna strana ne može postojati bez druge.       
    U cilju ispravne slike, oči koriste  informacije  oba oka  ( negativne i pozitivne karakteristike ), da bi razumeo posmetrani objekat  te  dosegao istinu...

  -  Stalnost je karta koja  jos predstavlja   i  Tocak Srece koji se okrece.   Ako je povezana sa pozitivnim kartama sve su mogucnosti na vasoj strani, dolazi doba radosti, ali ako je povezana sa negativnim kartama ukazuje da period srece istice ( zalazi ) i da ulazite u  svakidasnjicu.
Karta jos simbolizuje i zvor energije,  koji daje volju i tera napred.  Karta znaci kreativnost, plodnost, daje snagu za nove projekte.  


Za pocetak o ciganskim kartama i kartu " Sudija " mozete procitati   ovde 
Dalje za  kartu  "Kuca"  mozete procitati   ovde     


--------------------------------------------------------------------------------