уторак, 15. јануар 2013.

Godišnji horoskop za 2013.



                                                                
Molim vas čitajte   horoskop i za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg razumevanja godine koja je pred vama.


 
     Ovan – Vaš vladar Mars ove godine nema retrogradan hod tako da će Ovnovi jurišati samo napred, bez zaustavljanja, bez gledanja u prošlost ili čekanja.  Godina počinje vašim vladarom u znaku Vodolije što znaći da će vam godine doneti velike promene, od onih koje ste dugo čekali do onih koje nikako niste želeli. Većini zaposlenih Ovnova će godina početi i borbom za povišicu na poslu. Od tog cilja ne treba odustajati, već do 2. februara dogovor će biti ostvaren.  Mnogi Ovnovi će poželeti da promene firmu početkom godine, zarad bolje zarade u drugoj firmi.
   Februar nije vaš najbolji mesec, ali će biti vrlo dobar ako o svojim planovima ne budete pričali vec samo tiho radili, a pohvalili se tek kad uspeh dodje, što će biti tek od početka marta meseca. Od  leta se potrudite da završite poslove sa papirologijom posebno ako je u pitanju potvrda vašeg znanja ili veštine, ili neka dozvola.
     
    Mnogi  Ovnovi će ove godine poželeti da otvore privatnu porodičnu firmu, u kojoj će biti zaposleno više članova porodice.  Za ovako nešto mogućnosti se otvaraju od Jula meseca.
Veliki prosperitet čeka vašu kuću i porodicu od leta. Moguća je kupovina nekretnine, opremanje stambenog ili  poslovnog objekta. Čak i prinova u porodici.
Jedan član vaše porodice će dobiti posao a neki stariji član treba da ode u penziju. Što se ljubavi tiče Ovnovi će u drugoj polovini godine imati mnogo više sreće, stoga slobodne Ovnove čeka jedna od najbitnjijih veza u životu koja će se jednog dana zavrsiti brakom ili prinovom.  Bilo kako bilo veza koja počinje ove godine će ostaviti traga u budućnosti.

    Z dravlje Ovnova će biti prilično ustalasano, zbog stresa i velikih promena koje ih čekaju.  Neke promene vas nalaze nespremne i upravo te nemile promene će oštetiti vaše zdravlje ove godine.
Najveći izazv dolazi od završetaka nekih dugogodišnjih odnosa, brakova, veza, pucanja poslovnih ortakluka iz  kojih ćete vi izaći boreći se za svoj deo koji će vam se osporavati.


  B ik – Vladar vašeg znaka Venera takodje ove godine nema retrogradan hod, što znači da planeta sve vreme ide napred. Ovo je znak da će svaki maesec biti bolji od predhodnog, da ćete svakog meseca biti bliže ostavrenju vaših ciljeva.  
Vladar vašeg znaka početkom ove godine zatiče se u znaku Strelca pa su Bikovi željni slobode, novih dogadjaja tokom godine kao i velikih živitnih avantura i izazova. Ipak kod njih se stvari odigravaju mnogo sporije pa će i na željene dogadjaje ipak malo sačekati. Za njih dobri dogadjaji počinju tek od marta meseca kada će imati pomoć iz kruga prijatelja ili od strene državnih ili vladinih institucija,  da bi svoju punoću dogadjaji dobili tek od sredine aprila i tokom maja meseca.

   B ikovi će biti primorani da ustanu iz udobne ležaljke tokom ove godine. Svaka sreća, šansa ili uspeh ih čeka dalje od kuće i dalje od svakodnevnog okruženja. Posao ih čeka u drugom gradu, veći novac takodje.
Mogu dobiti posao koji se tiče rada sa ljudima, marketingom , svakadnevnom komunikacijom sa klijentima firme,  takodje i poslovi komercijale propraćeni svakodnevnim putovanjima, medjugradskim ili i šire. Pisanje izveštaja ili vodjenje evidencije za klijente, će za vas biti ili nešto novo ili se od vas traži savladavanje novih stilova rada zbog većega obima posla. Svaku pomoć ove godine možete dobiti od brata ili sestre kao i ženskih rodjaka.  Takodje vrlo lepe vesti stižu do vas u nekoliko navratatokom godine.
 Mnogi Bikovi će želeti da se presele jer čeznu za slobodom pa će im neka selidba tu slobodu i omogućiti.
  
Ljubavna situacija za Bikove je vrlo teška. Oni kao da su se zaglavili u ljubavnim odnosima. Neki će poželeti da poguraju svoju vezu napred ka braku, što neće ići lako jer imaju neslaganje sa partnerom,  a drugi će želeti da započnu nov život.   Ipak treba istaći da ovo nije baš najbolja godina za ljubav jer se svi odnosi kod Bikova povezuju sa poslom pa samim tim posao opterećuje ljubav čitave godine,  a ljubavno nezadovoljstvo pravi poslovne probleme.  Tako da Bikovi ne nalaze izlaz ni u jednoj ni u drugoj priči.  Iz tog razloga se Bikovima ne savetuje da mešaju ljubav i posao ove godine.

   Zdravlje - Problemi sa reproduktivnim organima koje su rezultat nezadovoljstava u odnosilm, problem su mogući sa bubrezima ili  kožom.  Mogu imati oscilacije težine.


    B lizanci -  Blizanci počinju godinu sa svojim vladarem Merkurom u znaku Jarca, što znači da im godina počinje sa problemima koje tek treba rešiti. Protekla godina je za Blizance bila teška i ono što je izgledalo kao šansa je donelo probleme.  Do leta ove godine imaju mogućnost da nesto ipak okrenu sebi u korist. Barem da povrate deo starog sjaja.  Tek od Jula meseca Blizanci mogu da očekuju mir na polju izvora prihoda i finansija. Druga polovina 2013. i prva polovina 2014. godne  je njihova najveća finansijska dobit. Narednih godinu dana im je bitno za sticanje dobrih i stabilnih izvora prihoda za budućnost a ne samo za narednih godinu dana.  Zato bi Blizanci svaki iole ozbiljan posao trebalo da shvate kao svoju najveću šansu poslednjih godina i kao posao koji bi ih obezbedjivao i u budućnosti. Posao koji budu dobili od leta ili jeseni ove godine treba da shvate kao svoj put i sigurnost za budućnost.

I porodična situacija bi trebalo da se popravi  jer se  povezuje sa finasijskim blagostanjem i boljim raspoloženjem.   Za Blizance nije loš period od 20. januara do 7. februara. Medjutim veliki problem i veliku grešku mogu napraviti ove godine negde od 6. Februara i tokom marta meseca sve do 15. aprila to je definitivno njihov najteži period u godini.  Taj pariod kako preguraju od toga zavisi dalje poboljšanje, koje dolazi tek tokom maja meseca koji je možda i najbitniji mesec za njih.  Od tada pokušavaju da skupe deliće sebe i krenu dalje oslobodjeni tereta prošlosti, idu sa novim idejama i planovima samo napred.
 Što se posla tiče od kraja juna i tokom jula meseca jako je bitan period za karijeru.

   Ljubav -  Partnerstvo i posao u drugoj polovini godine kreću uzlaznom putanjom  jer  su ta dva aspekta života potpuno povezana. Oni ove godine ili nalaze posao preko partnera ili partnera nalazu u novom poslovnom okruženju. Bilo kako bilo poboljšanje u jednom delu života će posle nekoliko meseci poboljšati i onaj drugi aspekt života. 

Zdravlje - Najveći izazov Blizancima će biti njihovo zdravstveno stanje, od jeseni i možda neki deo naredne godne.  Takodje moguće obaveze oko negovanja starije osobe ili bolesne osobe iz porodice, oko nečijeg zdravlja će se brinuti i imati obaveza oko toga.  I ako se ni oni pri tom ne osećaju dobro zbog nekih nakupljnih dogadjanja od pre dve godine u nazad.



    Rak   Rakovima su takdoje  protekle godine bile pomalo teže.  Ipak ti problemi se uspešno rešavaju  od sredine godine i narednih godinu dana. U toku tih godninu dana imaće jedan predah i uspeće da odrade stvari koje su ih godinama mučile ili su ih  kočile.  Od 27. juna Jupiter ulazi u vaš znak što će u suštini biti dobra pomoć za Rakove posebno one prve i druge  dekade. Ovaj aspekt ukazuje na sredjivanje nekih stvari ali moguće upravo kroz  podržanost od strane stranaca kroz vid ponude nekog posla ili rada sa njima. Moguć je čak i plan za odlazak u inostranstvo. Uspešan period za dobijanje papira za inostranstvo ili čak neka dobra vest lične prirode od vaše rodbine iz inostranstva je od 03. marta do 23. marta.

Ali vaš potpuniji  progres i vaša velika šansa koja se pruža jednom u 12 godina traje od leta 2013. do leta 2014.godine.  Za to vreme trebate dati sve od sebe što se tiče posla,  karijere,  ali i potpuno licnih planova, i planova za vaš licni rast i razvoj.  Mnogi Rakovi će ove godne imati želju za brakom radi osnivanja porodice i željom za potomstvom,  što će ih nagnati na brak ukoliko vec imaju partnera ili u suprotnom traže partnera sa kojim bi osnovali  sopstvenu porodicu.  Rakovi koji decu već imaju, deca ove godine traže pojačanu pažnju jer započinju novi ciklus u svome životu, bilo da polaze u školu osnovnu, srednju ili na fakultet. Tek deca su pred raskrsnicom i sve to traži vašu pomoć i pažnju.  Stariji Rakovi ove godine mogu dobiti i unučiće.

Takodje za Rakove bitna godina za sredjivanja stambenog pitanja. Dolazi do kupovine nove ili renoviranja već postojeće nekretnine.  Takodje moguca ulaganja u porodičnu nekretninu tj. neku zemlju ili započinjnje porodičnog posla na sopstvenom imanju.

Zdravlje - Ove godine zdravlje traži vašu pažnju pa stoga se okrećete ka interesovanju ka medicini i metodama lečenja i isceljenja.  Vrlo verovatno okretanje ka novim metodama lečenja iz inostranstva ali se vidi da se interesujete i za neke alternativne vidove lečenja tj. nekim vidom  narodne medicine. Zbog interesovanja za medicinu mladji Rakovi će želeti da upišu srednju medicinsku školu ove godine a oni malo stariji medicinski fakultet.  Te generacije učenika će narednig decenija biti vodeći tim lekara i medicinskog osoblja u našoj zemlji i šire.  
Takodje ova godine može doci i do gojaznosti.



     Lav – Lavovima će ova godina biti obojena opterećenim partnerskim odnosom koji će imati odredjene posledice i na kucu, dom,  porodicu.  Mnogi Lavovi će imati problema u braku ili dužoj vezi što diže tenziju i u njihovom domu.  Vrlo moguci raskidi veza ili i razvodi brakova. Ukoliko još niste u braku vrlo moguća odluka da započnete zajednički život sa tadašnjim partnerom, pa ta odluka unosi pritiske u porodicu.
Takodje mnogi Lavovi će tokom ove godine uživati u više laganih veza, pokušavajući da se drže podalje od ozbiljnih priča, ali će ipak nailaziti na -jake igrače – pa će ih neka veza držati više nego što su oni hteli i planirali.  Dominantne osobe ulaze i vaš život ove godine.

    Takodje Lavovima je ove godne bitna briga oko jednog člana porodice najverovatnije starijeg ili bolesnog roditelja. U kući su česti stalni kvarovi, i popravke i sigurno je da su   kući potrebna  ulaganja. Jednim delom ćete pokušati da popravite  ono što je hitnije,   ali zbog nedostataka sredstava,  ozbiljnija ulaganja moraće ipak da sačekaju narednu godinu.  Mnogi Lavovi će zbog  tih težih situacija u kući pokušati da se više nalaze van kuće, makar i duže radili ako treba :-)

     Karijera, i poslovi su isto tako bitni ove godine. Na tom polju se ulažu veliki napori i nade, sve na tom polju ide ka napred,  medjutim nema velikih pomaka u karijeri ili ličnim ciljevim ove godnine. Poslovni uspon vam je od 21. aprila do 1. juna ali ne trebate očekivati previše još uvek.  Jer će se energija koju sada ulažete isplatiti nerednih par godina ( 2014. i 2015. ).  Ovo nije ni godina velikog novca, čak šta više vrlo je opasna za velika ulaganja. Ne gajite iluzije o okretanju nekog većeg novca i ne upadajte u sumnjive poslove i sumnjiva ulaganja – propašćete sigurno.  Godina može biti  za finansije malo napornija, zbog postojećih dugova.  Zaradjivaćete na sitno ili novac skupljati iz više izvora da biste finasirali tekuće troškove.  Izbegavajte takdoje da novas pozamljujete drugima jer ga nećete imati ni za sebe dovoljno a i na vraćanje tog novca se možet načekati. Vraćanje vašeg novca može da probije sve rokove i da ga vi nemate kada vam bude neophodan.

Zdravlje – Opterečenost svakodnevnim problemima. Loša raspoloženja, i uplani procesi. Česte glavobolje i  problemi sa zubima. Za žene i genitalni sistem pokazuje znake stresa.



     Device – Vas vladar Merkur je vladar vas lično ali i vaše karijere,  koji je u periodu od 24 februara do 19. marta najslabiji u toku godine, kasnije imate samo postepen uspon i rast. U krugu porodice od sredine godine nagli  rast i uspon na porodičnom nivou. To mogu biti neke lepe promene koje se tiču doma ili nekog ukućana.  Dosta Devica će ove godine pokušati da proda nekretninu ili da ulaže porodičan novac. Takodje moguće je da budete finansijski pomagani od jednog od roditelja ili od strane države.  Od druge polovine godine imate novac koji dolazi od države odnosno iz budzeta.  Da li je to novac koji se odnosi na povećanje plate ukoliko radite u državnoj službi ili je u pitanju kredit kao vid subvencije od države. Možda za pokretanje nekog posla ili kupovinu nekretnine.  Ukoliko je to kredit za privatni biznis, to uopšte nije mali biznis vec je prikazano kao veći poslovni poduhvat koji bi zapošljavao veći broj ljudi kada se posao razvije, jer je u pitanju posao koji će se u narednim godninama samo razvijati. To sve samo ukoliko se firma otvori u toku druge polovine godine.

 Moguće je i dobijanje panzije ukoliko ispunjavate uslove za nju.
Mladji član vaše porodice koji možda studira može otići na studije u inostranstvo, kao i što se neki član porodice može osamostaliti i otići iz kuće, započeti svoj sopstveni život.  Tu sa vaše strane postoji neka posesivnost, nezadovoljstvo i potreba da ih u tome sputavate.
   Jedino što treba podvući je da se tokom prve polovine godine ne angažujete i donosite nove odluke.

Ljubav –  Ljubav vam ove godine definitivno ide uzlaznom putanjom. Vaš  partner će imati svoju dobru godinu i vaša veza će samim tim dobiti pogonsko gorivo, tako da ako to budete želeli močićete i da pravite šire planove za budućnost.

Zdravlje - Zdravstvena situacija tokom ove godine će biti zadovoljavajuća, jer zajedno sa srećom ide i dobro zdravlje.


   Vaga  -  Vladar vašeg znaka  Venera takodje ove godine nema retrogradan hod , što znači da planeta sve vreme ide napred. Ovo je znak da će svaki mesec biti bolji,  i da ćete svakog meseca biti bliže ostavrenju vaših  ciljeva.  
 Za mladje Vage pre svega studente, ovo je godina kada mogu završiti i više nego što su planirali, dati više ispita nego obično.  Stvari idu bržim tempom,  pa samim tim tokom ove, ili naredne godine  do leta  mogu  dobiti svoju diplomu, koja će zbog Jupitera u njihovoj kući moći i snage biti vrlo cenjena i koja će im otvoriti mnoga vrata u profesionalnom životu.
    Ako ste malo zrelija Vaga po godinama, ovo je godina vašeg uspona. Verovatno jedna od vaših najbitnijih godina sa karijeru, posebno ako ste već zrelija ličnost i dosta toga već prošli na poslovnom planu. Ove godine vam svi daju šansu , vaš rad je zapažen i vi ćete od leta 2013 od života dobijate maksimum.
Vagama ovo jeste vrlo uspešna godina ali biće  im i bolja ako budu ostali sa dve noge na zemlji, inače u suprotnom će svaki početak preuveličati, izgubiće se i pre nego što uspeju da se pokažu i daju svoj maksimum, pa bi im u tom slučaju i sreća kratko trajala i sve bi se raspršilo kao pena od sapunice. Ovo sve samo u slučaju da ne znaju da rukovode sobom i svojim šansama.

Ljubav - Planeta koja vlada vašim poljem partnerstava ove godine žuri, ima brz hod i nema retrogradno kretanje ( kretanje u nazad ) iz ovoga vidimo da se Vagama nešto žuri po pitanju njihove veze. Nekim Vagama će koža postati tesna pa će želeti da “ pobegnu “ iz ljubavnog gnezda, dok će druge Vage pokušavati da na brzaka uvuku partnera u neku ozbiljniju priču. Medjutim ne pitate se samo vi, i vaš partner će imati svoje velike ciljeve i planove, biće potrebno da i vi njega pratite u korak da bi veza mogla da se održi. Najveći izazov za vaš ljubavni život ove godine je u tome da jedan od partnera odskoči mnogo više nego ovaj drugi, i ako se ne budu pratili u koracima jedan od vas  može onog drugog ostaviti za sobom.
Vage kao i Lavove ove godine kuća malo guši, i neko zamor se tu oseća. Izgleda  da jedan problem privatan – porodični će zameniti samo neki drugi, a opet im je svega dosta,  pa se Vagama savetuje da ako imaju boljih mogućnosti da manje vremena provode sedeći kod kuće, i tako zaobidju turobnost i monotoniju.

Zdravlje - Što se zdravlja tiče više će imati problema sa umorom i iscrpljenošću nego li sa nekim velikim i ozbiljnim problemima. Zbog umora će im i imunitet malo oslabiti ali ništa naročito zabrinjavajuće. Više se odmarajte kada god možete daleko od svih.


    Škorpija - Vaš vladar Mars ove godine nema retrogradan hod tako da će Skorpije kao i Ovnovi jurišati samo napred, bez zaustavljanja, bez gledanja u prošlost bez  čekanja i bez kukanja za prosutim mlekom iz prošlosti.  Ovo je jedna od vaših najborbenijih godina gde možete pokazati svoj maksimun. 

  Vi definitivno imate neki novi početak, jer je prikazano da radite nešto gde se mnogo dokazujete, puni ste adrenalina i snage da pokažete šta sve umete i možete i koliko ste snalažljivi.  Takodje neko vas protežira, ili pomaže osoba od intelekta, osoba koja je prikazana kao vrlo obrazovana i uspešna osoba. U vama vidi potencijal i taj kompliment je za vas - vetar u ledja. Ako vaša firma saradjuje sa strancima, onda je situacija još jednostavnija jer bi ta ooba i trebala da bude neko ko putuje i ko je u stalnoj poslovnoj saradnji sa inosranstvom. Ove opisane situacije i osobe su vaša mogćnost od leta 2013 i narednih godinu dana od tada.
  Sve što ove godine radite je tek početak, jer je vaš poslovni veliki uspeh zapravo tokom naredne 2014. godine a ova godina je kao “generalna proba” za narednu godinu za vas.
  Porodična situacija je Škorpijama teža jedno vreme u toku ove godine i to šteti njihovom zdravlju u jednom trenuku, al se ipak osećate jače i moćnije nego prošlih godina.

 Takodje vrlo bitno za spomenuti je i to da će  Severni čvor ove godine boraviti u vašem znaku , što vam daje  moć i uspon.  Pored toga i boravak Saturna u vašem  znaku govi  o tome da vi postajete vrlo zahtevni prema drugima  a  i ljudi vrlo zahtevni prema njima, i iz tog razloga sve nebitno i sve što predstvlja gubljenje vremena treba odbaciti, zarad postizanja najboljeg učinka. Jer to ova godina od vas i traži.

  Ljubav -  Vi jurišate  ka svojim ciljevima a partner ka svojim što može dovesti do redjeg vidjanja i manje pažnje posvećene vašoj vezi  i sa vaše i sa strane vašeg partnera.  U tom smislu Škorpije  imaju sličan problem u ljubavi kao i Vage ove godine. Morate slobodno vreme posvetiti vezi, nadjite načina da se ukomponujete nekako da veza ne bi stradala.

  Zdravlje- Zdravlje je prilično dobro , osim vaše standardne boljke glavobolje kada ste god pod stresom.


  Strelac – Posle nedovoljno uspešne prošle godine, kada je nešto krenulo, pa potom stalo i stagniralo, prva polovina ove godine će vas još  samo neko vreme vrteti u krug, i odgadjati vam ono što žarko čekate.
  ALI  ne zaboravite da ste  sa početkom jula Vi  završili svoj trnoviti put i za vas kreće nova faza,
 faza - uspona.
  Strelčevi, Rakovi i Ribe ovi znakovi i podznaci su u najvećem prosperitetu od svih znakova.  Njihovih         “ pet minuta slave” će trajati od leta 2013 do leta 2014. kada će vam  život dati sve što vam je bilo uzimano, odugovlačeno  i umanjivano.  Vi ste u godini koja se jednostavno naziva godinom vaše dobre karme, kada bivate nagradjeni za svoje uspehe, dobrotu, trud i požrtvovanje.  Nećete se zadovoljavati sitnicama, ničijim mrvicama. Vaš ego ove godine traži da budete cenjeni, da dobijete bolje poslovne šanse, ne pristajete da radite za samo onoliko koliko vam se nudi.  Vaša koža vam postaje tesna, vi želite da širite  svoje granice. Ako živite u malom mestu, ono vam postaje tesno i selite se u veći grad, ako ste već dobili maksimum u većem gradu vi želite da predjete granice vaše države. Vaš posao koji se širi  i mugućnosti će vam za tako nesto dati znak i ideju.  Gde god da ste pred leto od leta skače želja za ekspanzijom.
    Jedini rizik za vas je činjenica da dolazite u kontakt sa vrlo uspešnim ljudima koji barataju sa velikim novcem i vi sami ulazite u takve “igre “ u kojima i nemate toliko iskustva ako ste mladji, pa morate imati pored sebe nekog ko je stabilnija ličnost od vas  iko vas može savetovati  i upozoriti na dobra ili lošija ulaganja.  Gde je veći novac tu je i veći rizik, tu lekciju ćete učiti ove godine. Strelčevi se takodje moraju paziti precenjivanja sebe i svojih mogućnosti i pokušsti da budu sa dve noge na zemlji, da se sve ne bi završilo sa lošijim rezultatima po njih a sve zbog njihove loše procene.

Strelčevi koji su bili previše tako da kažemo bahati prošlih godina, ove godine su  u velikoj opasnosti da plate za neke svoje igrarije za neke rizike i nedozvoljene radnje.  Za poštenije je godine uspona a i sa rizicima , ali za one sklone finansijskim mahinacijama , definitivno ove godine već strahuju za svoju budućnost. Jer im je planeta problemai loše karme u polju  “ vraćanja dugova, vraćanja grehova” pa im na naplatu dolaze neke spekulacije iz prethodnih godina.
  Ovo je godine kada se Strelčevima sve dešava po zaslugama, tako da ne možemo da kažemo da im se svima dešavaju samo sjajne stvari. Najiskrenije je reći da se jednim Strelčevima krug otvora a nekima krug zatvara.  Članovi vaše porodice takodje imaju dobre šanse i od njih dobijate dobre vesti. Bićete srećni zbog njihovih uspeha takodje. 
  Imate dobit od novca drugih ljudi, alimentacije, novac od sudskih sporova , kredita, novac od partnera čak i  nasledja.

 Ljubav – Do sredine godine, dobijate ono najbolje od partnerskog odnosa i potpuno sredjivanje tog aspekta života.  Mada treba i reći da vam ove godine ljubav nije na mestu prioriteta.

 Zdravlje -  Zdravlje  će biti daleko bolje nego prošle godine.


   Jarac – Vaš vladar je ove godine u polju Škorpije i čini se kao da su se emocije stišale u odnosu na predhodne dve i po godine.  Vi ste usli u godinu u kojoj stvari posmatrate ili crno ili belo. Smatrate da ste sazreli toliko da ste nešto bitno shvatili i ovu godinu ćete doživeti kao neku vrstu prekretnice. Tokom godine shvatićete da je jedan deo života sada iza vas.  Želećete da završite loša prijateljstva, loše veze i da zatvorite vrata lošim poslovnim iskustvima. Najveću transformacija i izazov dolazi iz kruga prijatelja. Ovo je godina u kojoj prijateljstva ne smete shvatiti zdravo za gotovo. Neki prijatelj će vam dati veliku podršku a neki će vas izneveritiili na naki način izaći iz vašeg života. Zbog toga što je ova godina osetljiva po pitanju prijateljstva,  ne savetuje vam se da sa njima ulazite u poslovne ili ljubavne kontakte.   
Ovo nije godina velikih sretnih okolnosti za vas ali svu srecu crpite iz privatnog sektora i to iz aspekta veza ili brakova.
Posle nekih  porodičnih izazova i problema u martu, aprila do  juna meseca Jarčevima je  dobar period posebno za okretanje lepšim aspektima života kao što su ljubavna zadovoljstva i mogučnost trudnoće. 
Ljubav – Jarčevi ove godine imaju veliku podršku i razumevanje od partnera.  Za razliku od vas, partener je pun optimizna i lepih planova za budućnost.  Mnogi Jarčevi ženskog pola će dobiti bračnu ponudu a najverovatnije i ući u brak.  Slobodni  Jarčevi treba da znaju da je ovo godina započinjanja dugogodišnje veze ili za pronalaženje životnog partnera.

Sreća vam ove godine dolazi od partenera jer je on u boljoj poziciji od vas. Njemu se rešavaju mnogo lepe stvari, jer dobija dobre vesti. On će imati uspon i prosperitet pa ako vam je ove godine potreban nečija pomoć, pomoć može doći samo od strane partnera.

Zdravlje -  Obratite pažnju na urogenitalni sistem. I povedite više računa o psihičkom zdravlju, jer ćete biti skloni melanholiji.

      Vodolija -  Vaš vladar  je ove godine u vašem desetom polju horoskopa, znači u polju društvenog ugleda, statusa, karijere i životnih ciljeva. Ovaj aspekt govori o tome da se mnogim Vodolijama ove godine ,, lome koplja“ na gore nabrojanim životnim poljima.  Saturn je planeta karme ( zasluge) pa je uzrečica:       ,, Kako si sejao tako češ i da žanjes“  sada prava rečenica kojom se ova godina može opisati kad su vaši izgledi u pitanju.  Drugim rečima ko je zaista pošteno i naporno radio predhodnih godina, sticao dobre poene kod nekih ljudi od ugleda i na poslovnom planu, ove i sledeće godine će biti počastvovan odredjenim odlukama od strane kako tih nadredjenih tako i od strane ,,sudbine,,  kad je njihov  ugled u pitanju. Može im se pružiti ozbiljnija šansa na poslovnom planu, napredovanje u karijeri je vrlo izvesno kao i promena statusa što se tiče dobijanja nekih papira, donošenje odluka šefova, suda, ambasada u vašu korist, ali i na privatnom planu gde može doći do donošenja životnih odluka.  Ove Vodilije će ove godine brati samo slatke plodove svojih sopstvenih zasluga.
  Dok će se onim drugima koji su donosili loše odlike u prošlosti ova godina doneti ,,pad sa trona“  u svakom smislu te reći. Mogu biti razrešeni dužnosti na poslu, razvodi brakova  takodje su izvesni, ,,okretanja kola sreće“ od njih bice praćeno nedaćama pada životnog standarda i gubitka finasijskog blagostanja.

 Ove godine ne biste trebali da ulazite u rizi;na zaduženja jer moze do'i do pada životnog standarda pa ćete dugove tesko vra'ati. Izbegavajte velike kupovine i ne neophodne tro[kove.
   
 Ljubav- Po pitanju partnerstva preiod od kraja avgusta, do polovine oktobra je izazov na polju partnerstva.  Ovo je najzanimljiviji period u godini za vas, jer se  neke veze  u ovom periodu zapo;inju druge se zavr[avaju.  U najblažem obliku kod Vodolija koje su u vezi ovaj period podriva oštriju komunikaciju sa partenerom. Brojne su razmirice i nesuglasice.   Za druge Vodolije ovo je period novog po;etka na ljubavom planu. 
 
  Zdravlje – Ove godine ćete se napokon posvetiti svom zdravlju. Odlučili ste da konačno posvetite pažnju zdravstvenom problemu koji vas muči godinama.  Vodolije koje su godinama koristile tretmane koji im nisu odgovarali, i nisu dali rezultate, ova godina je za njih dobra jer trebaju  naći tretman ili terapiju koja rešava njihov problem.
  
  Ribe – Jedan od vaših vladara je ove godine u svom sedištu, a od druge polovine godine i drugi vaš vladar će biti u najboljoj poziciji za sebe. Ribama je ova godina  jako bitna. Dobiće zasluženo priznanje i uspeh na poslu.  Sve ono što su pokušavali i priželjkivali godinama.  Posebno je bitan period od leta 2013. do leta 2014. godine koji je verovatno i jedan od najbitnijih perioda u njihovom životu. Čak šta više i narednih par godina je za pripadnike ovog znaka odličan preiod, jer Ribe  u buduće idu samo uzlaznom putanjom.   U periodu su kada moraju da rade, troše svaki atom snage na pronalaženju  životnog puta i stvaranju budućnosti za sebe. Svako će to raditi u svom stilu. Neko će smisao budućnosti videti u obezbedjivanju poslovnog puta i gradjenju karijere, dok će neke Ribe koje to već  imaju , a ujedno imaju problem za partnerskim i porodičnom životom , uspeti da osnuju brak i porodicu.  Posebno oni koji su godinama unazad bezuspešno pokušavali isto.  Poenta svega je da će svaka Riba narednih godinu i po dana uspeti da se potpuno ostvari u onom aspektu života koji je najbitniji za njihovu životnu dob.  Neke će Ribe konačno srediti  i poslovan i privatan plan u isto vreme skoro.

 Većina Riba će uspeti da uživa u svom privatnom životu, posebno Ribe kojima je ljubavni život bio prazan i nedostajući proteklih godina. Ribe koje godinama pokušavaju da dobiju decu narednih godinu i po dana obećava postizanje tog cilja.

 Zbog boravka Jupitera u vašem polju talenata, potencijala, i kreatinosti ova  godine  će biti najveće otkrovenje i uspeh za mnoge Ribe povodom tih istih darova.   Neke Ribe će tek otkriti svoj talenat i potencijal za budućnost a one druge koje su ga bile svesne, ova godina će im pomoći da njime dotaknu zvezde, ma šta to za njih značilo. 
Moja najtopolja prepruka bi bila da od svog talenta u narednih godinu i po dana napravite posao koji će vas izdržavati i blagosiljati čitavog života. 

 Zdravlje - je ove godine dobro, nekako ćete čak i ojačati. Jer će vam se dešavati dosta lepih stvari pa nećete imati nikakvih tegoba.  Može doći i do blagog podizanja imuniteta i regulisanje telesne težine.



                                                                               Astrolozi:   Dragana i Sladjana Rajević


   Svoj  horoskop mozete naruciti na broj telefona  064/311-37-64  ;-)