петак, 30. септембар 2011.

Peto polje horoskopa

  O prethodnom  IV polju horoskopa mozete procitati u ranijem postu o ugaonim kucama I,IV, VII i X  ovde
  
    V polje natalne karte  je vrlo beneficno polje pa se zove i  “mala sreca”.  Razlog je taj sto  ono stvarno tako i deluje. Kada vidimo da u horoskopu vezano za neko polje, deo zivota  i osobe  na koje se to polje odnosi,  postoje  losi izgledi, problemi, otezanosti  na tom polju a krajnji dipozitor tih neprilika se smestio u V polje – znamo da ce se ipak na kraju sve dobro zavrsiti  ili da  postoji “ sreca u nesreci”gde smo zbog slucajnih sticaja okolnosti ipak dobro prosli.

  Dalje, V polje je sve ono sto volimo, cemu se radujemo u cemu zaista uzivamo u zivotu. Sport, drustvene igre, sah. Ovo je nase polje kreativnosti. Cesto i stvari koje volimo bez rezervno (nasa deca) i bez interesa, na primer stvari koje radimo iz sopstvenog zadovoljstva ( rekreativno bavljenje sportom, bavljenje nekih hobijem, gajenje  pasije prema necemu ).    Primer:  znak  Jarca i/ili  Saturn u V polju otkriva osobu koja voli i koju interesuje istorija, pa o tome dosta  cita  i zna.  Znak  Raka  i/ili Neptun, Mesec  vezano za V polje otkriva ljubitelja umetnosti, muzike a konkretno znak Rak, cesto se vezuje za  slikarstvno.  Vodolija i/ili planeta Uran u V -  osoba voli avione, kompijutere , zanima se za elektriku, strujna kola, mozda robotiku, takodje  astrologiju, rekonstruktivnu  hirurgiju  :-) 

  Kada  su V i X polje povezana ( na primer: vladar V polja ljubavi prema necemu, hobija, se nadje u X polju profesije ili obratno  ) vidimo da osoba svoj licni hobi pretvara u pravi posao, karijeru, ili obratno vidimo da osoba jednostavno radi posao koji zaista voli i u kome uziva. I to je jako lepo.  To su najsrecne osobe.  Takodje isti aspekt znaci da kod osobe ciji je horoskop, sto se tice njenih zivotnih ciljeva, stremljenja, karijere postoji i “ruka” srece ili visa sila, koja osobu vodi ka cilju, pomaze joj.  I  kazemo da osoba ima  dosta  srece.  Cesto vrlo talentovani ljudi  provedu zivot cuvajuci ovce, obradjujuci zemlju,  ili odlazeci na dosadan posao ceo zivot, a slobodno vreme provode baveci se necim, samo za sebe,  iz citog zadovoljstva, a ne retko je to, cime se zanimaju, ustvari njihov  pravi talenat, dar. 



 
   Dok  se kod onih srecnijih sa kombinacijom Jupitera, desetog, petog polja umesa prst sudbine,  desi  se neka slucajnost pa budu primeceni, ponudi im se da rade za neke kompanije  to sto znaju (pronalazaci, inovatori), otkupi im se patent, ili upoznaju prave ljude koji im oboguce rast i razvoj onoga sto vec  izvrsno znaju da rade  iz hobija  ili kao amateri, i sada njihov profesionalni zivot od razapetosti izmedju onog sto moraju i onog sto stvarno zele da rade predje u onaj pravi - zivot sa smislom.  To su aspekti povezanosti petog i desetog polja i obicno i jupiter ima naglasenu ulogu u takvom horoskopu.

   Sta je jos V polje?  Ono je polje nase ljubavi, onih neozbiljnijih i kracih veza bez obaveza, kako su to nase veze pre braka, to je takodje i polje nasih veza dok smo u braku - odnosno polje ljubavnih izleta, paralelne veze, razvrata ako je ono prepuno ili prenaglaseno na drugi nacin.  Takodje za ovo mora postojati jos neki  “dokaz” u horoskopu.
Zatim polje  razbribige, zabave, raznih slavlja, polje, druzenja, i nocnog zivota ali i praznika i godisnjih odmora.

   Peto polje prikazuje sve ono sto se radi iz cistog zadovoljstva.  To nije polje rada, obaveza ili neceg slicnog, ne peto polje  nam pokazuje sasvim suprotnu aktivnost- uzivanje u zivotu kroz sve ono sto on nudi. V polje nam pokazuje nas karakter koji je u suprotnosti sa nama kad smo na poslu, kad smo kod kuce sa uobicajenim obavezama, prema svojoj deci, clanovima sire porodice, kad smo u nekoj ustogljenoj poseti.  Ne,  V polje  je zabavnija strana nas. Kroz peto polje vidimo kakvi smo kad se zabavljamo, sta je za NAS zabavno ne i za druge, kakve oblike zabave, kulturnih i drustvenih aktivnosti mi volimo. Dal su to filmovi i muzika ( ista je simbolika Neptun), nocni zivot i kocka ( Mars, Pluton ), dal su to kulturni dogadjaji pozorista, muzeji, knjizevnje veceri, promocija sto je predstavljeno  Vagom i Lavom, Suncem, Venerom i Neptunom....

   Kakav nam je karakter dal smo zvezde veceri, osobe sklone opustanju, ludovanju, znamo li da se opustimo uopste ili nismo takvi. Uzdrzani smo i kruti cak i na mestima za zabavu i provod ( nocni klubovi, diskoteke ).  Dal smo aktivni  ucenici ili pasivni posmatraci. Isti aspekti govore i dal smo aktivni sportski tipovi ljudi ili vise trapavi i lenji. Dal nam je buran ljubavni zivot, karakter sklon avanturama sto daje puno peto polje u kombinaciji sa Jupiterom ili pak  praznjikav tj. pod vladavinom znaka Jarca  i  planeta Saturn i Neptun.
 
Takodje peto polje moze govoriti o nasoj plodnosti , imamo li dece , kad ih dobijamo, i kaliko smo skloni da ih imamao. Dal do zaceca dolazi planirano, ili spontano i nenadano.  Nekad se moze se videti i dali  je to zeljeno  ili nezeljeno zacece, potomstvo. I sta smo skloni da uradimo sa njime u koliko dodje u nezgodnom periodu za nas.
Ukratko peto polje je sve ono sto radimo zato sto mi to zelimo, a ne one stvari koje su deo nasih obaveza.
                                       Astrolog:  Dragana  Rajevic
  
Svoj  horoskop mozete naruciti na broj telefona  061/ 331-288-1  ;-)