четвртак, 2. јун 2011.

Horoskop za Jun mesec




Ovan - Znak Ovna napusta Jupiter planeta koja im jos jednom ove godine poklanja srecu ili resava problem. Od sada je tu i Uran planeta koja im bitno menja zivotne okolnosti.  Ovan je krajem maja zaradio nesto novca vise, zahvaljujuci napornom radu. Sada se  u junu bacio u troskarenje, kupuje sebi sve neophodne i dugo zeljene potrepstine. Ima srece jer je Ovnovima do 09.  Juna Venera, planeta zadovojstva u  svojoj kuci ( sedistu) pa sve sto imaju da nakupuju od, nekretnina, garderobe, odluce se za destinaciju  i uplate odmor  u ovom periodu (do 09. u mesecu) sigurno nece omanuti. Ono sto je sigurno je da ce vecina Ovnova bas u Junu iskoristiti svoj godisnji odmor jer im je III polje ( putovanja ) prenaglaseno tokom celog meseca. Sto se poslova tice moguce je dobijanje bitnog papira, posizanje nekog dogovora ili pregovora te  potpusivanje ugovora, vezano za put, posao ili krupniju kupovinu ( nekretnine, automobili, kredit u banci itd...)    
     
 Zdravlje- Pozitivna uzbudjenost i nervoza.                                                                                                                       

Bik – Bikovi se takodje osecaju kao da su pod “naponom”. Puno toga se desava istovremeno i Bikovi se osecaju da imaju vise energije i volje nego ikad i da su im stvari napokon krenule i ta desavanja ce trajati  do 20 juna ( tada cete moci da se opustite). Sta se desava?  Mars - energija je u vesem znaku i Pluton ( visa oktava marsa ) aktivira vas znak - desavaju se stvari od fundamentalnog znacaja po vas. Sve to je potpuno uzburkalo vas inace miran svet.  Dok je vas vladar Venera planeta dobrobiti ( do 09. Juna ) u vasem znaku,  stvari su po vas najbolje sto mogu biti cak i ako sad to ne vidite na taj nacin.  Pokusajete da iskoristite njen uticaj i uhvatite povoljan vetar, situaciju maksimalno iskoristite. Diplomatija vam je sada jaca strana,  ali kec u rukavu moze vam biti i neki muskarac od vaznosti ( otac, svekar, tast, sef, sudija, ili drugo uniformisano lice na polozaju). Vrlo dobar period za resavanje kljucnih pitanja. Od 03. Juna pa narednih godinu dana Jupiter planeta pretarenosti svake vrste, ali i srecnih okolnosti ulazi u vas znak. Pazite se gojaznosti, al moguce i prosirenje zivotnog prostora, porodice, finansijko zadovoljstvo od sada pa narednih godinu dana. Pazite se megalomanije i oholosti. 

Zdravlje –  Apetit, apetit, apetit.  Pazite na nivo  secerera i holesterola u krvi.

 Blizanac za vase oslobodjenje od onog sto vas je dugo tistilo. Do “udarca ruke o sto” mora doci al pokusajte da ne preterate. Venera je ipak u svom sedistu.  Protekli period vam bas nije bio naklonjen ili ste se bas osecali deprimirano. Ali stvari se polako popravljaju od 9  Juna do 20.  kada ceta zaista povratiti izgubljenu volju.  Mars ce vam biti prenaglasen, pa oko 20-tog pazite na svoje reci, pokusajte da umanjite bes i klonite se neprilika posebno sa mladjom muskom osobom koja vas bas moze izirititati ( sin, ili drzak momak sa posla ili iz komsiluka). Ali svakako tih par dana  je i  Venera  u vasem znaku, pa se nadam da ce vasem karakteru dati osobine kao sto su dobri maniri, lep nacin i pristojan ton. Za mladje osobe isti ovaj period je signifikator za ljubavne iskrice. Za zenske osobe bitno je da se moze pojaviti muskarac koji je duze vreme tajno zagledan u vas.  Oko 20-og  se izgleda osnaziti da vam pridje. Ne bi me cudilo da je dotican decko iz kruga prijatelja. 

Zdravlje – pazite se upala posebno grla, a za zene zenskih organa.
Rak -  Za Raka je Jun mesec ono sto je blizancima bio prosli mesec. Posle perioda koji je obilovao druzenjem,  prisutan je pad volje, malodusnost, zatvaranje opet u sebe i  kucu. Moguce je da ce tome dobrineti neko manje razocarenje ili bar zavrsetak lepog druzenja, povratak sa odmora ili nesto slicno. U mislima ste konstantno, koncentracije gotovo i da nema - pa se pripazite gresaka na poslu cak do sredine meseca.  Od 16-og cete se trgnuti, pazite da tad steta vec ne bude nacinjena. Neko je bolestan u porodici, ovakva situacija na nebu moze simbolizovati i ceste posete nekog u bolnici oko druge polovine meseca. Vi ste izuzetno brizna i porodicna osoba pa ovakve situacije vama padaju teze nego ostalima. Al ne brinite od druge polovine meseca stvari se polako vracaju u normalu.

Zdravlje – zabrinutost, strah ili depresivnost.

Lav – Lavu se roj planeta prebacio u XI polje gde je volja pojedinca na maksimumu. Skoro sve sto isplanirate mozete postici. Takodje to je i simbolika zadovoljstva koje dolazi od posla. Lav kupi pocasti svog radnog mesta -statusa. Sada se bas osecate onako kako najvise volite. Pocastvovano! Pa cestitam.  Takodje ste u nekim planovima sa prijateljima. Pariod kada provodite vise vremena sa njima je napokon dosao i to vas bas ispunjava. Dugo se niste videli pa prici i novim informacijama kao da nema kraja. Vi se posebno isticete u brbljivosti, puni ste srece i hvale o svojoj poslovnoj sreci.  Finansije su prilicno bolje to otvara nove planove i zelje. Mislim da je za to najbolji period do 09 Juna do kada stvarno imate srece sa svojim planavima, posle cega dobijate utisak da vam stvari izmucu kontroli, tera vas maler pa planovi pocinju da se komplikuju, stvari otezu...

Zdrvalje - Dobro.
Devica – Poslovna devica je ovaj period bas cekala. Od 10. Juna na poslovnom polju napokon pocinje nesto da se desava. A posla ce zasigurno biti i preko glave - bas onako kako vi volite! Pojavljuje se nova mogucnost dokazivanja sopstvenih sposobnosti na poslu pa vas karakter neprikosnovenog radoholicara opet dolazi do izrazaja. Devica nikad nije srecnija nego kad ima sta da radi. Da, da zali se na umor ali  to ona samo da bi se pohvalila koliko radi. Ne smeta njoj to, cak sta vise za Device je rad svojevrstan eliksir srece. Tek tada  imate volje za zivotom i cini vam se da drzite zivot u svojim rukama.  Od 09. Juna kada Venera udje u vase polje karijere mozete se  nadati i sitnim radostima. Za muske device ovu radost moze predstavljati mladja zenska osoba veselog karaktera koja  budi vasu znatizelju ili bar cini  radno mesto veselijim. Tokom Juna do  16. u mesecu je ipak najbolji period za vas na poslovnom planu, gledajte da do tada date sve od sebe. A za drugo imate vremena ceo mesec...   Od Juna se napokon otvara mogucnost dugo planiranog puta u inostranstvo. 

Zdravlje  - Pazite se pada imuniteta zbog viska stresa i umora.

Vaga - Vage su imale malo teskih tri nedalja, ali su se dobro drzale. Tokom Juna dolazi leprsaviji perioad za vas. Vecina Vaga ce tokom Juna otici na letovanje. Od 10. Juna cete postati poletni i puni pozitivne energije. Vas vladar ce boraviti u vasem IX polju, polju srece, energije, entuzijazma, dalekih putovanja, i velikih planova i ambicija. Studenti u znaku Vage ce tokom sredine meseca, dobro proci na ispitima. Ljubav i odnose cete shvatati mnogo jednostavnije i opustenije. Izgleda kao da partnera ostvljate da kaska za vama tokom veceg dela meseca. On ce se osecati zapostavljenim. Zato vas ceka razgovor pri kom cete raspraviti nedoumice.

Zdravlje - Upalni procesi  duplih organa.

Skorpija – Tokom Juna imate prilicno mnogo izazova u medjuljudskim odnosima. Nemate takta sa ljudima, skloni ste svadji i osecate se isprovociranima od strane citavog sveta. Vi preterujete! A ta vasa faza ce vas najvise kostati  emotivne veze.  Neke  skorpije raskidaju partnerski odnos, a druge su sklone izazovima, i nestaslucima. Kada je posao u pitanju, pokusacete da pregovarate, samo se trudite da ne kazete pogresne stvari  u pogresnom trenutku. Ipak do 22. Juna najkasnije mozete dobiti papir (ugovor ) koji zadovoljava vase kriterijume i predstavlja mir na neki period.     Vasi vladari horoskopa, su usmereni na licne zelje, i  prijatelje,  svega ce biti , samo ne onim tempom kojim bi ste vi zeleli i ne bas na nacin koji ste vi zacrtali. Nervoza popusta, a vi nalazite izlaz iz situacije u kojoj ste i konacno se okrecete lepsoj strani stvarnosti. 

Zdravlje-  Ljutnja i bes uzrokuju migrene.

Sterlac – Za Strelceve dug period borbe sa teskom zivotnim okolnostima se okoncava, polako ali sigurno. Dugo ocekivani novac se blizi, a sa njim i opsta zivotna sigurnost i mir. U mesecu ste kada cete imati mogucnosti da zadovoljite mnoge zivotne potrebe i zadovoljstva, kojih ste se godinama odricali.  Sada bi vam zaista prijao odmor u ruralnom okruzenju i prirodi, pa bi ste mogli i da razmislite da tamo ulozite nesto novca.  Vasa energija se smiruje i od 5.  Juna  zivot vam prinosi zasluzene darove.  Izgleda da je ipak vas zivot prethodnih godinan nije mazio, pa tokom juna mozete i poceti da posecujete lekare, jer cete tek od juna poceti da se okrecete sebi i svojim istinskim potrebama.  Na poslovnom planu se otvaraju mnogo bolje mogucnosti. Bolji uslovi rada ili laksi posao je nesto sto ce vam se nuditi. 

Zdravlje – Progres starih i zapostavljenih tegoba. Posetite lekara.

Jarac – kod Jarceva sve usporava u prvoj polovini Juna, na sve moraju da pricekaju ili dobijaju iz treceg puta. Nije da je to nesto novo za njih, ali ce opet morati da trpe spora desavanja. No sve to nece trajati dugo.  Otezavajuce okolnosti nestaju od 15. Juna. Vasa poslovna situacija se razvija na bolje i vi to znate, samo vam se cini kao da predugo traje. Strpite se jos malo, jer sve se ubrzava od sredine meseca i vas poslovni status se prilicno popravlja. Kada se sve to resi, vi se okrecete lepsoj strani zivota i emotivnim odnosima.  Muski Jarcevi  ce imati naklonost zena, posebno oko 18. Juna,  A zenski Jarcevi ce se u istom periodu pobrunuti za svoj izgled i poceti da privlace ljude svojim sarmom i osmehom.  Vasi postignuti ciljevi ce iz vas zraciti zadovoljstvom i zeljom za susretimai  druzenjima.

Zdravlje-  Solidno

Vodolija -   Vodolije su u savim novom razdoblju u svom zivotu. Izgleda kao da polako sve staro odbacuju. Od svog karaktera i navika, pa sve do prijatelja. Pravite “cistrku” u svom zivotu, neki ce vas zbog toga smatrati okolom i drskom osobom, ali izgleda da tako mora. Od 10. Juna imace ispomoc mladjih zena u svojim nastojanjima. Posebno ce vam se pri ruci naci sestara ili mladja zena iz komsiluka.  Interesovanja vam se sire, pocinjete da se bavite novim poduhvatima, vestinama i znanjima, ucite jezike, idete na kurseve. Takodje od 22. Juna vasi planovi se realizuju uz pomoc uniformisanog lica (maldje muske osobe)i institucija sa autoritetom. Gore pomenuti mladji muskarac vas moze zainteresovati i privatno, al Izgleda da vas ljubav tek usput interesuje tokom Juna, pa vase interesovanje nece dugo trajati. Vi ste u previse bitnim zivotnim promenama da bi ste se sada vezivali za bilo koga.

Zadravlje- Promenljivo kao i vas temperament. Moguce su upale i glavobolje.

Ribe- Ribe kao i Strelcevi ulaze u mirnije vode od 5. Juna. Zivot ce ih konacno ostaviti na miru, posle vise godina reklo bi se, vase vreme tek dolazi. Ribe prestaju da se muce,  dokazuju, bore  same protiv svih. Sada sve ide svojim prirodnim i lepsim tokom kada ce se stvari desavati jedna za drugom, i izgledace kao da se desavaju same od sebe.  Vasa nova lekcija je prepustanje - tako ce zivot najbolje ciniti za vas. Nudi vam se zapocinjanje novih poslovnih mogucnosti. Finansije ce pocetkom novog posla postati sigurnije i obilatije nego prethodnih godina. Mladi muskarac je velika podrska, pokretac vaseg zivota u ovom periodu. Bio on vas sin, brat, prijatelj ili partner.  Veliku energiju tokom ovog meseca cete dobiti bas od njega.  Dobre vesti mozete ocekivati od 17. Juna. Izgleda da ovaj period  nosi i razresenje kroz neku papirologiju.  Ljubav ce ponajvise cvetati unutar cetiri zida, jer Ribama treba odmor, a partner ce vas razmaziti. Tokom juna je moguc  kraci put na par dana.

Zdravlje -  Povecan apetit. Poradite na kilogramima.  



                                      Astroog:   Dragana Rajevic

   Svoj  horoskop mozete naruciti na broj telefona  064/311-37-64  ;-)
                                                               

уторак, 31. мај 2011.

Druga, sledujuca kuca horoskopa

 Pocetak o  ugaonim kucama 1,4,7 i 10 mozete procitati  ovde 


D rugo polje od Ascidenta predstvalja ono sto je bitno za nas materijalni opstanak ovde na Zemlji. Predstavlja natusove potrebe, njihovu merljivost i nacin na koji ih zadovoljava. Koliko je nako zahtevan na materijalnom planu, odnosno koliko je materije osobi dovoljno da bi se osecala potpunom. To se svakako ne moze brojcano meriti ali opisno svakako da. Jedan te isti materijalni ekvivalent ( zarada, novac, hrana, kvadrati u nekretninma) ne znaci za svaku osobu isto. Svi ga razlicito dozivljavamo. Tako je sa istim materijalnim ekvivalentom jedan covek prilicno zadovoljan, drugi se zali da mu je malo, a za treceg je to pravo malo bogatstvo i predstavlalo bi pravu srecu. U II polju se vidi posednicki odnos prema stvarima, vrednovanje prirodnih bogatstava, porodicnih nepokretnosti, imovine, govori o novcu osobe, nacinu i mogucnostima zarade. U II polje je utkan “kod” sta sve natus moze posedovati, materijalizovati za zivota. Tim poljem je prikazano sve licno nase, nasa imovina, kolike su mogucnosti za zaradu i nacini za postizanje iste. I dalje iz ovog polja se vidi i kako se posle odnosimo prema tom novcu. Koliko ga, kako pa i na sta trosimo. Te kakvi su izgledi opstanka nase imovine u buducnosti.
D alje drugo polje predstavlja osnovne potrebe naseg fizickog tela za materijom bez koje ne bi bila moguca ni fizicka manifestacija naseg tela. II polje je sve ono sto konzumiramo da bi telo opskrbili svim sto mu je neophodno i sto su njegove urodjene potrebe. Na prvom mestu to je hrana i tecnost koje moramo uzimati da bi telo moglo egzistirati. Koliko se trudimo da mu priustimo, cime hranimo telo, kakvu i u kojim kolicinama hranu preferiramo, al i koliko u tome uzivamo - takodje je drugo polje. Tako drugo polje naseg horoskopa prica pricu o nasem odnosu prema sopstvenom telu, nama licno pa i sopstvenom vrednovanju sebe.
 Dalje, odnosu prema zadovoljstivma, uzivanjima, hedonizmu ( i mogucnosti ili ne mogucnosti postizanja osecaja zadovoljstva ). Koliko je osoba sklona ili sposobna da prepusti telu da uziva u materiji koju prima i materijalnoj manifestaciji svog bistisanja uopste, ili sve jednostavno uzima zdravo za gotovo, odnosno neki mehanicki nacin na koji konzumira zivot. Zato, drugo polje govori o zadovoljstvima osobe. Vecina zadovoljstava je svima dostupna ali koliko je osoba sklona zadovoljstvu i uzivanju u zivotu toliko je mozda skolna i sreci uopste?
R  ekli smo i to da II polje govori o nasem odnosu prema vrednostima svake vrste, ali ono takodje govori i o dozivljaju sopstvene vrednosti - odnosno samovrednovanju ( koje osoba ima ili nema, sto je najcesce slucaj ). Sta sebi pruzamo, kako sebe dozivljavamo, koliko brinemo o stanju svog zdravlja, stanju svog tela, da li ga pazimo ili ga rabimo, da li ga i koliko odrzavamo, bitno je jer ono nas licno odrazava. Pazimo li svoju kozu, u kakvom su nam stanju kosa i nokti, da li je nase telo neuhranejno ili mozda preuhranjeno, sve su to stvari koje govore o nasem samopostavonju vise nego sto bismo hteli da kazemo. Kroz nacin, vrstu i kolicinu konzimacije hrane prepoznaje se podsvesni nivo stava osobe o sebi, briga ili ne briga o sebi i da li je neka osoba skolna samoljublju ili podsvesnoj auto agresiji tj. autodestrukcji. Odatle jednim delom ( bitan ceo horoskop) i stav o samopostovanju ili sopstvenom ne postovanju, sto se prenosi na sve ljude u nasoj okolini. Drugi ljudi u nasoj okolini taj stav primecuju i prihvataju ga, vide nas i dozivljavaju, bas onako kako sebe vidimo i vrednuju i tretiraju bas onako kako sebe vrednujemo i tretiramo.
Z naci dakle, II kuca je kljuc razumevanja naseg odnosa prema materijalnim vretnostima, prema sopstvenoj vrednosti, odnosu prema zivotnom i telesnom zadovoljstvu i nasa sveopsta udobnost u zivotu.
1.) P rimer loseg drugog polja: Jedna krajnost karaktera - Horoskop osobe koja ima problem sa samo vrednovanjem, mnogo i naporno radi, al malo zaradjuje. Misli da mora mnogo da se trudi da bi zasluzila svoju skromnu zaradu. Uverena je da je njena sudbina jednostavno takva sama po sebi. Hrani se kampanjski, ne obraca paznju ni na kvalitet ishrane. ( Vladar II konjukcija Saturn = siromasna ishrana , smrznuta hrana, hranu losijeg kvaliteta kupuje zarad nize cene i ustede.) Zivot jednostavno odradjuje, uzivanja smatra luksuzom dok tu osobinu drugih ljudi poistovecuje sa razmazenoscu.


mama
        


2.) P rimer boljeg drugog polja: Druga krajnost karaktera -  Ovo je horoskop izuzetno materijalisticke prirode, osobe sa velikim materijalnim zahtevima i beskrajnim zivotnim prohtevima. Kupuje skupe stvari iz potrebe da se njima hvali, dokazuje. Drzi se vise nego dostojanstveno, odaje utisak da sebe smatra vaznom osobom, podvlaci tudja misljenja o sopstvenom mladolikosti, znanju i strucnosti... Sebi ne dozvoljana veliki napor, zali se na nedovoljno zdravlje za to, stedi se, placa usluge odrzavanja kuce.
Osoba velike potrebe za udobnoscu i uzivanjima, ali se zali da zadovoljstvo izmice, jer uvek nesto pokvari srecu. ( U II polju jupiter u svom sedistu u Ribama! 1. Vladar saturn u egzaltacije u Vagi, svoje potrebe stavlja na visok nivo vaznosti, dispozitor venera u Strelcu ( megalomanija) u konjukciji sa suncem ( snobizam). 2. Vladar ii polja uran u raku (trosi na uredjenje doma, sitnicavost) dispozitor mesec u devici ( takodje daje sitnicavost, trazi savrsenstvo pa onemogucava potpuno zadovoljstvo.)


                              
lelica

 

Dalje o trecoj kuci horoskopa mozete procitati  ovde 


                               Astrolog Dragana Rajevic

   Svoj  horoskop mozete naruciti na broj telefona  061/ 331-288-1  ;-)